Laane Trading Bvba - Lintsesteenweg 60 - B-2500 Lier
Nederlands English

Nieuws Flash

Nieuws > Nieuws flashes 2001 > September 2001

Nieuws Flash

 

Isolatie informatie


LohrElement® heeft in het kader van een beter leefmilieu besloten van leverancier voor isolatiemateriaal te veranderen. 

Het ge�xtrudeerd polystyreen dat vroeger de zeer opvallende kleur van varkentjesroze had is veranderd naar het onopvallende mintgroen. Niet dat de kleur belangrijk is maar het isolatiemateriaal van BASF wordt met CO� geproduceerd. Dit is momenteel een van de milieu-vriendelijkste productiemethoden die industrieel toegepast kan worden.

Bovendien bezit dit materiaal verschillende keurmerken waardoor het op alle plaatsen in de bouw toepasbaar is. Als isolatie onder de fundering, als wandbekisting en natuurlijk als vloerrand-bekisting.

Inmiddels maken steeds meer bedrijven en architecten kennis met het revolutionaire koudebrug-vrije verloren bekistingssysteem van LohrElement®

De voordelen liggen voor de hand:

  • Goed ge�soleerde en vakkundige betonconstructies
  • Snelle verwerkingstijden, dus hoge rendementen
  • Behangklare oppervlakte
  • Snelle leveringen op de bouwplaats
  • Vakkundig advies en goede service
  • Geen ontkisten en schoonmaken van bekistingen
  • Zeer goede prijs/prestatie verhouding
Flexibele wandbekisting voor kleinschalige projecten
In het kader van flexibel bouwen in beton is het oorspronkelijke kelderwandelement van LohrElement® inmiddels zo ver ontwikkelt, dat hiermee bovengronds tegen een acceptabele prijs gebouwd kan worden.

Het element bestaat uit een XPS isolatie van minimaal 6 cm dikte, verlijmd met tralieliggers van minimaal 10 cm en een vezelcementplaat van 14 mm aan de binnenzijde. Door deze constructie is het mogelijk een dragende betonwand met een totale dikte, inclusief isolatie, van 17,4 cm te maken. Bovendien zijn in de betonwand zeer eenvoudig leidingen weg te werken voor elektriciteit, water en verwarming. Natuurlijk is een zeer grote vrijheid aanwezig om raam en deuropeningen te maken in bijna elke gewenste vorm.

Momenteel zijn wij op zoek naar een aannemer of architect die de uitdaging, een woning of kantoorgebouw in beton te bouwen met ons revolutionair systeem, samen met ons wil aangaan.

Wanneer u een gebouw hebt of wilt ontwikkelen vragen wij u met ons op te nemen voor een ori�nterend gesprek.

In de afbeelding de principeopbouw van een LohrElement® funderingsplaat in combinatie met het wandelement.

Principedetails funderingsplaat

LohrElement® is als firma gespecialiseerd in koudebrugvrije oplossingen voor "moeilijk bekistbare" en relatief kleine betonconstructies in de bouw.

Wij beginnen waar anderen stoppen!!

Lintsesteenweg 60 ~ B2500 Lier ~ tel +32 (0)3 488 11 78

PS:

Op de andere pagina's van onze website zijn vele details betreffende vloeropbouw, vloerrandbekistingen, lateien en andere moeilijk "bekistbare" onderdelen van de bouw te vinden.